Türkiye Petrolleri EIF 2016 Enerji Kongresi’nde

Enerji sektörünün en kapsamlı organizasyonlarından biri olan '9. EIF Enerji Kongresi ve Fuarı'nda Türkiye Petrolleri de yer aldı.

Milli akaryakıtımız Türkiye Petrolleri, 3-4 Kasım 2016 tarihlerinde Congresium Ankara, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 9'uncusu gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük enerji organizasyonunda yer aldı. Kongreye, TBMM Enerji Komisyonu BaşkanıZiya Altunyaldız, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez,Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Global Enerji Derneği – EIF Yürütme Kurulu Başkanı Çiğdem Şelli, EUAŞ Genel Müdürü Halil Alış ve Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Mutlu Gül’ün yanı sıra 150’ye yakın şirket ve bunlara ait üst düzey şirket yöneticileri, sektörün kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyenler ve binlerce kişi katılım sağladı.

Açılışta konuşma yapan T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez “Doğalgazda da son 10 yılda en hareketli döneme girdik. Türkiye gaz ticaret platformu için düğmeye bastı. 2017de bu platform hazır olacak. BOTAŞ ticareti bölgesel de oyuncu olacak. Dünya enerji sektöründe sarsılmayan taş kalmadı. Pazarı büyütüp teknolojik lider olmak için çalışmalıyız.” dedi.
TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da açılışta konuşmasında “Uluslararası enerji ajansı yakın zamanda bir rapor açıkladı. 2017de enerji yatırımlarında düşme beklendiğini dile getirdi. Türkiye enerji bağımlısı bir ülke. Yeni politikalar belirleniyor.” dedi.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman ise açılış konuşmasında “Türkiye Petrolleri olarak petrol ve gaz potansiyelini ortaya çıkarmak en önemli misyonumuz. Dünyada kaynaklar üzerinden savaş var. Enerji savaşın sebebi değil aracı. Enerjiye hükmeden savaşı kazanıyor. Enerji kaynaklarına sahip olma konusunda agresif olmalıyız. Petrol fiyatları ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor. Yenilenebilir konusunda çok güzel adımlar atılıyor. Keşke rüzgarla güneşle sorunları çözsek de bizlere de gerek kalmasa.” dedi.

EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenlenen özel oturumunda konuşan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Mutlu Gül “Petrol ve doğal gaz endüstrisinin dinamiklerinin bu kadar kırılgan ve zorlu olduğu bir dönemde Türkiye Petrolleri olarak büyük başarılara imza atmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş 2006 yılında enerji sektöründe akaryakıt dağıtım faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan ve 10 yıl gibi kısa bir sürede yaptığı atılımlarla güçlü ve yükselen bir değer olduğunu göstermiştir. Son yıllarda yapmış olduğu akılcı ve cesur yatırımlar sayesinde yakaladığı istikrarlı büyüme hızıyla ülkemizde bulunan 80’nin üzerindeki akaryakıt dağıtım firması içerisinde, sektörün ilk 6 şirketi arasında yerini almayı başarmıştır.” dedi. Ayrıca Gül “Türkiye’de akaryakıt sektörüne, özellikle akaryakıtın hizmet ayağına baktığımızda, gelişmiş ülkelerden daha üst nitelikler gösterdiğini ve bu alanda önemli bir mesafe kaydeden ülkemizin bugün ulaştığı ekonomik seviyeye paralel olarak, akaryakıt ve LPG sektörü piyasasının önemli bir büyüklüğe ulaştığını görmekteyiz.” dedi.

Zirve için özel olarak inşa edilen Türkiye Petrolleri’nin standına gelen ziyaretçiler, şirket yetkililerinden bilgi alma fırsatı yakaladı.
Türkiye Petrolleri yönetiminden yapılan açıklamada, sektörün önde gelen temsilcilerinin yer aldığı bu güzel etkinliğe katılımcı olarak bulunmanın verdiği mutluluk ve duyulan memnuniyet ifade edildi.